Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.10.2009. КИЕВ. Блаженнейший Митрополит поздравил руководителей военного госпиталя

В приветствии Предстоятеля Церкви говорится:
Шановний Ігоре Афанасійовичу,
керівники та співробітники Сімферопольського військового госпіталю!
Із радістю сприйняв звістку про те, що згідно з Указом Президента України та за благословенням митрополита Кримського і Сімферопольського Лазаря, Сімферопольському військовому госпіталю було присвоєне ім’я визначного хірурга й архієрея Божого святителя Луки (Войно-Ясенецького), сповідника Кримського.
Ми багато знаємо про ваш госпіталь. Відомо, що цей один із найстаріших медичних закладів нашої країни протягом своєї славної історії брав участь у війнах, що проходили на території Криму і, взагалі, всієї України.
Мова йде про війну на Балканах, першу і другу оборони Севастополя, Першу і Другу світові війни. До сьогодні ви гідно зберігаєте цю славу. Тобто ви є не просто лікарями, а тими людьми, які завжди готові віддати своє життя, рятуючи інших.
Як сказано в Євангелії, «немає більше тої любові, коли хто душу свою покладе за друзів своїх».
Тож у тому, що відтепер вашим покровителем є святитель Лука, виявляється дія всеблагого Промислу Божого. Відомо, що професор Войно-Ясенецький (архієпископ Лука) багато молився перед операціями і рятував від смерті тих, хто, як здавалося, був вже приречений. Він робив це не сам. За його труди, чисте серце та палку віру з ним завжди був Господь.
Я щиро бажаю кожному лікарю Божої допомоги. Лікуючі хвороби, а тим більше, рятуючи життя, пам’ятайте, що вже за це Господь ніколи не залишить вас і ваших близьких.
Вітаючи Вас, шановний Ігоре Афанасійовичу та Ваш колектив із цією визначною подією, бажаю, щоб всемилостивий Господь, за молитвами святителя Луки Кримського, дав усім вам те, що необхідно для вашої плідного служіння, і щоб, виконуючи своє покликання, ви досягали також вічного спасіння.

З повагою,

†Володимир,
Митрополит Київський і всієї України,
Предстоятель УПЦ