Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.10.2009. ВІННИЦЯ. Православна молодь змагалася в знанні Святого Письма та історії Церкви

10 жовтня, за благословеннням архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона вперше проводилась вікторина «Православний ерудит». Вікторина проходила у формі популярної гри свого часу «брейн-ринг». В змаганні прийняли участь вісім молодіжних команд від: Хрестовоздвиженського храму, Спасо-Преображенського кафедрального собору, храмів Святителя Луки Кримського, Святого мученика Трифона, Преподобних Косьми і Даміана, Стрітення Господнього, Священномученика Володимира митрополита Київського та збірна команда храмів Преподобного Лаврентія Чернігівського і Блаженної Ксенії Петербурзької.
Збірна команда Преподобного Лаврентія зустрілася у фіналі з ровесниками з Хрестовоздвиженського храму, де з рахунком 5:4 здобула перемогу. Нагородою переможцям стали книги, які поповнили домашні бібліотеки православних ерудитів. А для бібліотеки свого храму вони виграли комплект книг з історії Руської Православної Церкви, починаючи від її заснування і до нинішніх часів. Призи переможцям вручив секретар Вінницького єпархіального управління протодиякон Владислав Демченко. Від імені владики Симеона отець Владислав привітав переможців та побажав їм удосконалюватися в знаннях, не зупинятися на здобутому і бути готовими, по слову Апостола Петра, «кожному, хто вимагатиме відповіді про вашу віру, дати таку відповідь з лагідністю і благоговінням» (1 Петр. 3;15).
«Родзинкою» православної вікторини стала гра між двома командами духовенства, перемогу в якій здобула команда під керівництвом священика храму Блаженної Ксенії Петербурзької протоієрея Олексія Наваліхіна. «Це закономірний результат, який підтвердив, що сьогодні храм Блаженної Ксенії є інтелектуальним центром православної Вінниці – зауважив у своєму коментарі ведучий гри протодиякон Владислав Демченко, — Видно, що священик, який добре володіє знаннями зі Святого Письма та церковної історії, ділиться ними зі своїми молодими парафіянами».
Прес-служба-Вінницької єпархії