Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.10.2009. КИЇВ. Вшанування свята Покрови у МАУП

В стінах Міжрегіональної Академії управління персоналом та Міжнародної Кадрової Академій відбулося вшановування свята Покрови Пресвятої Богородиці. Традиційно свято розпочалося подячним молебнем, в якому прийняли участь студенти, викладачі та чисельні гості запрошені на свято.
По закінченні молебні протоієрей Діонісій Мартишин, професор МАУП, почесний доктор МКА звернувся з проповіддю до присутніх на молебні гостей і ЗМІ.
В проповіді до студентів, професорсько-викладацької корпорації та гостей отець Діонісій зазначив: «Свято Покрови Богородиці – це не лише літургічне свято шанування Діви Марії. Не лише згадка про реальну історичну подію, яка відбулася у Константинополі в Х сторіччі, але реальна проекція близькості Небес до нашого життя. В цьому святі ми відчуваємо особливу підтримку людського роду Богородицею. Сьогодні, коли ми стали свідками руйнації ідеології фашизму, комунізму та лібералізму, людство постає перед необхідністю відродження традиціоналізму. Традиціоналізм – це верховенство Традиції Церкви теології, релігії зокрема над соціальним та політичним детермінізмом. Лише вічне, Абсолютне та незмінне може запропонувати сучасній цивілізації модель розвитку та оновлення».