Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.10.2009. ЛУЦЬК. На фестивалі православних ЗМІ відбулася презентація медіапроектів Волинської єпархії

10 жовтня, в рамках Фестивалю ЗМІ православних у столичному кінотеатрі «Зоряний» відбувся круглий стіл «Слово про Церкву в сучасному світі: християнські принципи журналістики». Участь в обговоренні питань взяв і представник Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук. Священнослужителі та миряни-журналісти обговорювали різні принципи православної журналістики.
Зокрема, в своїй промові отець Валентин розкрив декілька принципів діяльності православного журналіста: розумне свідчення про Православ’я та показ краси вчення Церкви,постійність та безкорисливість у щоденній праці журналіста.
Спеціальний гість заходу Олексій Семенов – представник телеканалу «Інтер» розповів присутнім про спільний проект із Синодальним інформаційно-просвітницьким відділом УПЦ «Новорічна феєрія». До участі в урочистому заході були запрошені всі бажаючі – обговорювалися принципи співпраці та їх реалізація у телепроекті.
Також в цей день в рамках представлення єпархіальних проектів на фестивалі були показані і медіапроекти Волинської єпархії: тележурнал «Дзвони Волині», телепрограма «Благодатна купель», радіопрограма «Православне слово», радіопрограма «Духовні орієнтири», газета «Дзвони Волині», офіційний сайт єпархії http://orthodox.lutsk.ua.
Також під час презентації були представлені і прямі ефіри, котрі постійно проводяться інформаційним відділом єпархії. Священик розповів і про медіа плани діяльності інформаційного відділу та прес-служби єпархії.
Після презентації, священик відповів на запитання присутніх.
Прес-служба єпархії