Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.10.2009. ВАНКУВЕР (КАНАДА). Почаївська ікона Божої Матері відвідала місто

2 жовтня, Почаївська ікона Пресвятої Богородиці прибула в Свято-Воскресенський собор міста Ванкуверу, де її зустрічав настоятель храму протоієрей Михаїл Фурик із парафіянами.
Того ж дня увечері перед чудотворним образом був звершений урочистий акафіст, під час якого в спільній молитві до Богородиці об’єдналися православні українці, росіяни, греки, серби, канадці. Під час акафісту у храмі також молився український греко-католицький єпископ Нью-Вестмінстерський Кен (Новаківський) з черницями.
Наступного дня супроводжуючі чудотворний образ насельники Свято-Успенської Почаївської Лаври об’їхали з іконою місто Ванкувер, а також благословили води Тихого океану.
4 жовтня, у Свято-Воскресенському соборі була звершена Божественна літургія, після завершення якої настоятель храму протоієрей Михаїл Фурик був нагороджений ювілейним орденом «450-ліття принесення на Волинь чудотворної ікони Божої Матері».
У весь час перебування ікони у Ванкувері до чудотворного образу безперестанно підходили віруючі, священики з прихожанами з навколишніх парафій, які відправляли молебні та читали акафісти.
5 жовтня, в першій половині дня, Чудотворний образ відбув до Едмонтону.