Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.10.2009. ВІННИЦЯ. Архієрей освятив поклонні хрести у місті Браїлів

28 вересня архієпископ Симеон освятив два поклонних хрести, що були встановлені на в’їздах до Браїліва Жмеринського району на честь 20-річчя відродження місцевого Свято-Троїцького жіночого монастиря.
На освяченні були присутні настоятельниця обителі ігуменія Антонія (Стеценко), монастирське духовенство та меценати, коштами яких були встановлені ці хрести. Звертаючись до них, владика Симеон подякував за труди по відновленню найбільшого в єпархії монастиря і зазначив, що освячені хрести – це не лише пам’ятні знаки про подію в житті обителі, яку нещодавно урочисто відзначала єпархія, а знаки, які нагадують, що Браїлів знаходиться під особливом покровительством Божим і благодатним покровом Божої Матері. «Нехай кожен, хто в’їжджатиме до Браїлова, побачивши ці хрести, осінить себе хресним знаменням, помолиться Богові і обов’язково, хоча б ненадовго заїде до Браїлівського монастиря» – сказав владика.
По заверщенню освячення архієрей відвідав обитель і молився біля чудотворного Браїлово-Почаївського образу Пресвятої Богородиці.
Прес-служба Вінницької єпархії