Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.07.2009. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон освятив новозбудований храм

В день пам’яті Святої Рівноапостольної княгині Ольги архієпископ Вінницький іМогилів-Подільський Симеон освятив новозбудований храм на честь Преподобного Серафима Саровського у с. Якушенці Вінницького району.
У 1936 році місцевий храм був зруйнований безбожниками і служби з тих пір відбувалися у невеликій каплиці на кладовищі. У 2002 році колишній настоятель храму протоієрей Василій Моспанко з громадою розпочав у селі будівництво нового храму, яке не встиг завершити через хворобу і смерть. Розпочату своїм попередником справу продовжив новий настоятель парафії молодий та енергійний священик ієрей Ростислав Горак. Його трудами та з допомогою активістів сільської громади будівництво і облаштування храму було звершено.
Після освячення і Божественної Літургії архієпископ Симеон відзначив будівельників і меценатів будівництва орденами Української Православної Церкви, грамотами її Предстоятеля та своїми грамотами. Ієрей Ростислав Горак у святковий день також був удостоєний нагородження наперсним хрестом.
Звертаючись до присутніх на богослужінні, архієпископ Симеон побажав, щоби їхні молитви ніколи не замовкали в стінах нового храму, щоби стежинка до нього ніколи не заростала – ні для сьогоднішнього, ні для майбутніх поколінь.

Прес-служба Вінницької єпархії