Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.07.2009. ЗАКАРПАТТЯ. Блаженніший Митрополит Володимир із архіпастирським візитом відвідав Мукачівсько-Ужгородську єпархию

Архіпастирський візит Предстоятеля Української Православної Церкви до Мукачівсько-Ужгородської єпархії тривав з 18 по 22 липня.
Під час поїздки Блаженніший Митрополит Володимир мав низку зустрічей із духовенством і керівництвом єпархії.
У суботу, 18 липня, в аеропорту міста Ужгорода Блаженнішого Владику та супроводжуючих його осіб зустрічали: архієпископ Хустський і Виноградівський Марк, єпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші, керівництво та студенти Ужгородської Української Богословської Академії імені святих Кирила і Мефодія, духовенство та численна боголюбива паства, які зібралися, щоб привітати свого Архіпастиря.
У неділю, 19 липня, Першосвятитель звершив Божественну літургію у Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі.
Його Блаженству співслужили архієпископи: Хустський і Виноградівський Марк, Бориспільський Антоній, єпископи: Переяслав-Хмельницький Олександр, Городницький Олександр, Мукачівський і Ужгородський Феодор, а також духовенство єпархії.
Наприкінці відправи голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші подякував Предстоятелю за візит та подарував образ святителя і чудотворця Миколая
Після богослужіння Митрополит Володимир благословив численних прихожан, які зібралися на спільну молитву зі своїм Предстоятелем.
Під час архіпастирського візиту до Закарпаття керуючого Мукачівською єпархією УПЦ єпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора було возведено в сан архієпископа.
22 липня, Первосвятитель відвідав Свято-Покровський храм міста Ужгород, де відслужив подячний молебень.
За богослужінням також молився лідер Партії Регіонів Віктор Янукович.
По завершенні молитвослів’я Предстоятель благословив присутніх та побажав усім Божої допомоги у добрих справах.
В свою чергу Віктор Янукович подарував настоятелю храму протоієрею Миколі Кабацію ікону Божої Матері.
Потім Блаженніший Владика відвідав Мукачівський Свято-Миколаївський жіночий монастир, де мав зустріч і спілкування з настоятелькою ігуменею Єпистимією (Щербан) і насельницями обителі та благословив їх іконочками святителя Спиридона Триміфунтського.
Тут Владика приклався до десниці преподобного Мойсея Угріна та помолився за спокій душі відомого церковного діяча та насельника обителі архімандрита Василія (Проніна) (+1997).
Того самого дня делегація Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем відбула до столиці.
orthodox.org.ua