Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

29.06.2009. КОНОТОП. Блаженніший Митрополит Володимир очолив урочистості з нагоди прославлення святого

27 червня, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України відвідав місто Путивль Сумської області. В Спасо-Преображенському храмі Блаженніший Володимир очолив Божественну Літургію.
Його Блаженству співслужили архієпископи: Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Конотопський і Глухівський Лука, єпископи: Макарівський Іларій та секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та духовенство єпархії.
За богослужінням відбувся чин прославлення до лику святих благовірного князя Іоанна Путивльського, мученика і чудотворця.
Після єпископ Макарівський Іларій зачитав рішення Священного Синоду УПЦ про внесення мученика Іоанна Путивльського у святці нашої Церкви. Архієпископ Конотопський і Глухівський Лука ознайомив духовенство та віріючих із житієм святого, на середину храму винесено іконописне зображення благовірного князя, яким Первосвятитель благословив всіх присутніх.
По закінченні служіння Митрополит Володимир подякував присутніх за спільні молитви, які були піднесені до Господа, та поздоровив із святом прославлення в лику мучеників святого Іоанна Путивльського.
«Нехай Бог почує наші прохання і пошле кожному життя вічне. Нехай за молитвами Іоанна Путивльського Господь дарує всім нам мир та спокій», — промовив Блаженнніший Володимир.
На згадку про сьогоднішню подію, керуючий Конотопською єпархією архієпископ Лука подарував Владиці Митрополиту образ прославленого святого.
Після богослуження Предстоятель відвідав Путивльський Мовчанський жіночий монастир, настоятелька обителі є ігуменя Феодосія (Запольська). Владика Митрополит молитовно вклонився монастирській святині — чудотворній «Мовчанській» (Путивльській) іконі Пресвятої Богородиці та благословив всіх присутніх.