Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.06.2009. КИЇВ. Влада міста повідомила про нестачу коштів для реконструкції Андріївської церкви

Виділених Кабінетом міністрів десяти мільйонів гривень із резервного фонду державного бюджету на проведення аварійно-ремонтних робіт Андріївської церкви у Києві вистачить лише на першочергові заходи зі зміцнення схилу і фундаменту церкви. Про це повідомив начальник Головного управління охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації Руслан Кухаренко, інформує «Кореспондент».
За словами Кухаренка, три мільйони гривень зі зазначених 10 мільйонів уже надійшли на рахунок Національного заповідника Софія Київська, що визначений замовником робіт в Андріївській церкві.
«Звичайно, цих 10 мільйонів вистачить лише на першочергові заходи зі зміцнення схилу і фундаменту Андріївської церкви. Усі інші роботи вимагають ще 30 мільйонів гривень в цілому. Це роботи із реставрації паперті, горизонтальної гідроізоляції та гідроізоляції самої Андріївської церкви, її стін. Треба дуже серйозно зайнятися цим пам’ятником, щоб він залишався перлиною всесвітнього значення. Таких коштів поки що не передбачено», — сказав Кухаренко.
За його інформацією, замовники уже здійснили збір тендерних пропозицій на виконавця робіт зі зміцнення схилу і фундаменту церкви і, за його словами, уже наступного тижня повинен бути визначений переможець цього тендеру.
Після розгляду усіх скарг учасників тендера з переможцем буде підписано контракт. Це дасть можливість підрядчику розпочати проводити відповідні роботи із реставрації храму.
На запитання, коли реально можуть бути розпочаті будівельні роботи, Кухаренко сказав, що на даний момент це спрогнозувати складно.
Кухаренко пояснив, що після підписання договору із переможцем тендера необхідно буде отримати висновки експертизи на заплановані роботи, відповідні дозволи та ордери, оформити відповідні розпорядження КМДА.
Разом із тим він наголосив, що до зими цього року роботи зі зміцнення схилів та фундаменту Андріївської церкви повинні бути завершені.
«Взимку не можна здійснювати ці роботи, оскільки Андріївська церква може просто з’їхати зі схилу», — сказав Кухаренко.
Нагадаємо, що у квітні поточного року Кабінет міністрів виділив із резервного фонду державного бюджету 10 мільйонів гривень на проведення аварійно-ремонтних робіт Андріївської церкви у Києві.

ua.korrespondent.net