Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.06.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Предстоятель УПЦ відвідав Свято-Преображенський Головчинський жіночий монастир

У день пам’яті преподобного Онуфрія Великого Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир, відвідав Свято-Преображенський жіночий монастир с. Головчинці Летичівського округу.
Під час перебування Його Блаженство очолив Божественну Літургію, яка відбулась біля джерела преподобного Онуфрія Великого.
За богослужінням Предстоятелю співслужили митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, архієпископ Вишгородський Павел, єпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр та єпископ Городницький Олександр та духовенство різних єпархій УПЦ.
Після читання Євангелія, Блаженніший Митрополит Володимир звернувся до усіх присутніх з Первосвятительским словом, у якому наголосив на необхідності кожному християнину часто і уважно молитися, беручи до уваги, що Господь не буде відповідати на молитву, слова якої ми самі не чуємо, та жити по Божих заповідях, маючи за приклад великих подвижників і святих Церкви, таких, як преподобний Онуфрій, звертаючись до них з молитвою.
Після Літургії було відправлено традиційний водосвятний молебень, після якого прочани змогли не лише підчерпнути святої води, але й омитися у купальні.
Торжества закінчилися благодійною трапезою.

Прес-служба Хмельницької єпархії/прес-служба УПЦ