Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.06.2009. МОГИЛЬОВ-ПОДІЛЬСЬК. Архієпископ Симеон провів зустріч з педагогами району

19 червня, в Будинку школярів міста відбулася зустріч архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона та представників обласної асоціації православних педагогів з директорами шкіл і вчителями Могилів-Подільського району, яких зібралося більше 200 осіб. Темою зустрічі було запровадження у школах предмету основи християнської етики.
У виступі владика Симеон наголосив на необхідность духовного виховання молодого покоління, яке живе сьогодні в агресивному оточенні сучасної псевдокультури, створеної засобами масової інформації. Дитина, яка не має міцної духовної основи виявляється беззахисною перед пропагандою насильства, пороку і вседозволеності. В цій ситуації, за словами владики, необхідне поєднання зусиль сім’ї, Церкви та школи в духовно-моральному вихованні дитини. Думку владики підтримали керівники районної влади та освіти, які виступили на зібранні і позитивно оцінили перспективу введення в школах предмету духовної етики.
Досвідом запровадження цього предмету в навчальному закладі з присутніми поділився директор вінницької ЗОШ №31 голова обласної асоціації православних педагогів О.П. Гресько. Завідуюча кабінетом суспільно-гуманітарних наук Вінницького обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників І.М. Мацієнко розповіла про практичні кроки на шляху запровадження предмету у навчальний процес.
В результаті зустрічі було висловлене бажання могилів-подільських педагогів щоб з наступного навчального року у більшості з сорока шкіл району був введений предмет основи християнської етики.

Прес-служба Вінницької єпархії.