Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.06.2009. КИЇВ. У Софії Київській вперше покажуть копію знаменитої італійської капели

У Національному заповіднику Софія Київська вперше в Україні представлять зменшену копію капели дель Скровеньі – церкви в італійському місті Падуя, відомій своїм фресковим циклом робіт Джотто, повідомляє інформагентство «Кореспондент» з посиланням на «Комсомольську правду в Україні».
Капелу дель Скровеньі Джотто розписав в 1300 році на кошти багатого італійського купця Енріко Скровеньі.
Капела присвячена Святій Марії, і її офіційна назва – церква Святої Марії Милосердної. Назва дель Арена або Скровеньі капела отримала через те, що її побудували на землях Арена ді Падова, що належали Енріко Скровеньі, використовуючи в якості фундаменту залишки давньоримського театру.
Більшість українців на сьогоднішній день не мають можливості побачити капелу в оригіналі, тому виставка, де макет оздоблення капели представлений у масштабі 1:4 до оригінальних розмірів церкви, дасть мінімальне уявлення про її реальну красу, пише видання. «Софія Київська теж має традицію виставляти репродукції фресок. Ми влаштовували виставки в Румунії, Польщі і в деяких містах України, але завжди за рахунок зацікавленої сторони. У нас самих на популяризацію скарбів Софії в світі грошей немає», розповіла директор національного заповідника Неля Куковальська, пише видання.
Куковальська також заявила, що Софія Київська має намір продовжувати співпрацю з італійцями. І в недалекому майбутньому обіцяє організувати виставки скарбів Риму та Венеції.
Як повідомляє видання, виставка триватиме до 16 липня в Національному заповіднику Софія Київська, у виставковому залі Хлiбня, на вулиці Володимирській, 24.
Час відвідування: щоденно з 10:00 до 18:00, у середу з 10:00 до 17:00.
Як повідомлялося раніше, в квітні цього року, у Софіївському соборі з’явиться одна з 15 існуючих у світі і єдина в Україні установка з 50 дзвонів – карильон.

ua.korrespondent.net