Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.06.2009. ЛУЦЬК. У стінах семінарії відбулась зустріч голів відділів благодійності і соціального служіння благочинь єпархії зі своїм київським колегою

За благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта 10 червня у стінах семінарії відбулась зустріч голів відділів благодійності і соціального служіння благочинь. Причиною зустрічі став візит заступника голови відділу благодійності і соціального служіння при Священному Синоді УПЦ протодиякона Іоанна Диденка. Отець Іоанн відступив від класичного виступу з доповіддю перед аудиторією, і перетворив зустріч у дружню і цікаву співбесіду, під час якої познайомився з волинськими священиками. Отці розповіли про усі численні заходи, проведені на території єпархії спрямовані на соціальне служіння і місіонерство, які неодноразово висвітлювались у єпархіальних періодичних виданнях. Гість також взяв до уваги усі труднощі і проблеми, з якими зіткнулись отці під час виконання покладених на них обов’язків.
Отець Іоанн вичерпно і наочно пояснив напрямок і стратегію соціального служіння Української Православної Церкви. Особливим напрямком діяльності є залучення православної молоді до місіонерського служіння і навколоцерковної діяльності. Розповідь була переповнена прикладами як з особистої діяльності, так і з діяльності таких світильників православ’я, як митроплит Антоній Сурожський. Було показано багато методів зацікавлення і підвищення продуктивності проповіді серед молоді, в чому гостю допомогла Макаревич Світлана – координатор соціологічних програм відділу. Також пані Світлана відвідала Старосільський жіночий монастир, при якому будується православний духовно-просвітницький центр для дітей та молоді, ознайомилась з досвідом Волинської єпархії у сфері роботи з дітьми.
На прощання отці обмінялись контактними даними, і висловили надію на подальшу співпрацю у просвітницькій діяльності на ниві Христовій.
Прес-служба Волинської єпархії