Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.06.2009. ШЕПЕТІВКА. Відбувся перший Хресний Козацький Похід

29 травня 2009 року по благослувінню керуючого Шепетівською єпархією, Преосвященнішого Єпископа Володимира з м.Славута розпочав свою ходу Перший Хресний Козацький Похід, який мав на меті за 8 днів пройти місцями козацької слави та відвідати духовні святині нашої держави, що були на шляху походу.
Очолив похід отаман Славутської Паланки Війська Запорізького віце-адмірал та мер м.Славута Василь Богданович Сидор. Разом з ним в поході були: керуючий Шепетівської єпархії, Преосвященніший Єпископ Володимир; начальник міліції м.Славута, підполковник Василь Васильович Остапчук; сільський голова с.Крупець та інші чоловіки доброї волі, що вирішили піти в похід.
Похід пройшов через три області: Хмельницьку, Рівенську та Тернопільську. Козаки відвідали храм Дмитрія Солунського в с.Кривин, Славутського р-ну, який є козацьким найстарішим ( понад 300 років) храмом Шепетівської єпархії, пройшли через м.Нетішин, м.Остріг, відвідали чоловічий Межирицький монастир, де було відслужено молебен за здоров’я. Були козаки в Дерманському жіночому монастирі, після чого через ліси та поля підійшли до с.Онишківці, де знаходиться джерело святої прав. Анни. Тут кожен козак окунувся у святій воді і будучи підкріпленим та в бадьорому настрої вирушили до м.Кременець, де побували на козацьких захороненнях часів визвольної війни під проводом Б.Хмельницького та відвідали Кременецький жіночий монастир.
Наступного дня під вечір козацький похід зробив привал біля підніжжя Святої Гори Почаївської. Козаки побували на вечірньому богослужінні, а також на ранній літургії.
По закінченні ранньої літургії, духовенство походу та чесне козацтво прийняв намісник Почаївської Лаври Архієпископ Володимир (Мороз). Після прийому весь козацький похід разом з Високопреосвященнішим Володимиром, Архієпископом Почаївським та Преосвященнішим Володимиром, Єпископом Шепетівським і Славутським об’їхали Святу Почаївську Гору навколо і виїхавши знову через Святі Ворота направились на зворотній шлях до дому. По дорозі зробили зупинку в с.Кулишин, Кременецького р-ну Тернопільської обл.