Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.06.2009. ЛУЦЬК. Освячено капличку в Цуманській виправній колонії №84

Люди, які сиділи в пітьмі і в тіні смертній побачили світло. Ці слова Святого Письма як ніколи справдились у містечку Цумань, що у Ківерцівському районі. 4- го червня митрополит Луцький і Волинський Ніфонт відвідав Цуманську виправну колонію №84, де освятив храм на честь святителя Миколая архієпископа Мир Лікійського Чудотворця.
Для особового складу і персоналу колонії, а особливо для засуджених, які відбувають тут покарання, ця подія стала переломним моментом. Адже, як сказав владика у проповіді, відтепер людина, у вільний час не буде нудьгувати, а зможе прийти у храм Божий і вилити перед Господом свої болі і печалі. Владиці співслужили священики єпархії. На кліросі співав хор священнослужителів під керівництвом протоієрея Петра Муляра.
На освячення зібрались усі бажаючі – особовий склад, засуджені, і навіть батьки багатьох засуджених відвідали колонію у цей світлий день. Усі стояли перед Лицем Божим разом, можна було побачити сльози на очах мужчин, які відбувають покарання у колонії.
Перший камінь каплички було закладено ще у 2004 році, будувалась вона руками ув’язнених за сприяння керівництва Державного департаменту України з питань виконання покарань і підтримці сусідніх православних громад. Значний внесок зробив і митрополит Ніфонт, який пожертвував на капличку панікадило, і намісник Свято-Успенської Почаївської лаври архієпископ Володимир, який пожертвував богослужбове Євангеліє, Покровська церква міста Луцька пожертвувала напрестольний хрест, а Покровська церква містечка Цумань – семисвічник.
Зі словами подяки виступила матір одного з ув’язнених, адже матерям в такій ситуації залишається сподіватись лише на Господа, Який Своєю благодаттю може просвітити і направити на путь істини їхніх синів.
На завершення Його Високопреосвященство вручив керівництву управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області церковні нагороди, а ув’язнені, які потрудились над спорудженням каплички отримали подячні грамоти митрополита Ніфонта. В свою чергу керівництво Державного департаменту України з питань виконання покарань вручило митрополиту Ніфонту подячну відзнаку.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ