Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.06.2009. КИЇВ. Зимненська ікона перебуває в селі Білогородка Києво-Святошинського району

30 травня, за благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, до села Білогородка прибула Зимненська ікона Божої Матері «Утамуй мої печалі» в супроводі насельниць Свято-Успенського Святогірського Зимненського жіночого монастиря.
В центрі села святиню зустрічали вікарій Київської Митрополії архієпископ Білогородський Николай, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, благочинний Києво-Святошинського району протоієрей Василій Русинка та численне духовенство округу. Звідти хресним ходом ікона була перенесена до храму Архістратига Божого Михаїла, де розпочалося святкове богослужіння.
Після богослужіння владика Николай в проповіді наголосив: «Не випадково така велика святиня прибула до нашого храму, адже вона є вінчальною іконою князя Володимира, який являється засновником колишнього міста Білгород, тобто сьогодні нашого села Білогородка».
Ікона знаходитиметься в храмі села Білогородка до 9 червня включно, храм відкрито для поклоніння щоденно з 8:00 до 20:00.