Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.06.2009. КИЇВ. Блаженні ший Митрополит Володимир звершив закладку храму на честь преподобного Феодора Освященного

Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин закладки капсули під будівництво відновлюваного храму на честь преподобного Феодора Освященного (+ 368) на Лук’янівці у Києві (вул. Багговутівська, 4а).
Його Блаженству співслужили єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський, а також духовенство столиці.
По завершенні богослужіння Архіпастир звернувся до присутніх зі словом настанови.
«Щиро дякую столичному градоначальнику та усім тут присутнім за те, що ви прийшли сюди і ми спільно зробили Божу справу та освятили місце, де з Божою допомогою буде зведений храм. Нехай Господь прийме цей дар і пошле сюди ангела-охоронителя, який оберігатиме тих, хто буде будувати цей храм та приходити сюди на молитву», — сказав Митрополит Володимир.
На церемонії також були присутні представники столичної влади на чолі з міським головою Леонідом Черновецьким. Зокрема, Леонід Михайлович назвав початок відновлення Свято-Феодорівського храму важливою подією, оскільки нині для розвитку духовності не вистачає храмів. Також він відзначив, що сьогоднішня подія є водночас й початком святкування цьогорічного Дня міста Києва.
Наостанок Первосвятитель нагородив церковними орденами та грамотами тих, хто допомагає відроджувати зруйновану святиню.

orthodox.org.ua