Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.05.2009. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон освятив Свято-Миколаївський собор у місті Жмеринці

19 травня архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон звершив чин освячення Свято-Миколаївського храму. Після освячення владика відправив літургію за участю районного духовенства.
Колишня полкова церква була закрита у безбожні 20-ті роки минулого століття. Час і негода руйнували споруду, приречену, здавалося б, на загибель. До процесу руйнування докладали своїх рук і місцеві мешканці, котрі буквально по цеглинці розбирали святиню. Лише на початку 90-х років храм був повернений Церкві. Труд по його відновленню взяв на себе благочинний Жмеринського р-ну протоієрей Іоанн Луканов. Декілька років тому до настоятеля приєднався його зять – випускник Київської Духовної Академії ієрей Сергій Богодєєв, який став вірним помічником батюшки. І ось нарешті, коли зовнішні і внутрішні роботи у храмі були закінчені, архієпископом Симеоном було звершено його освячення.
Владика привітав клір Свято-Миколаївської церкви, парафіян та усіх мешканців Жмеринки з цією великою подією. Архіпастир побажав, щоби благодать, яка зійшла на храм, освячувала та зцілювала душі і серця всіх, хто у ньому молитиметься та проситиме допомоги Божої та заступництва Пресвятої Діви Марії і Святителя Миколая — небесного покровителя новоосвяченого відродженого храму.
Прес-служба Вінницької єпархії