Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.05.2009. ЗАПОРІЖЖЯ. Предстоятель УПЦ освятив наріжний камінь Свято-Володимирського собору

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир з архіпастирським візитом відвідав Запорізьку єпархію. В перший день Предстоятель Церкви в Запорізькій облдержадміністрації благословив підписання Угоди про співпрацю у сфері фізичного виховання молоді та спорту між обласною владою та Запорізькою єпархією. В день святителя Миколая Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у Свято-Покровському соборі Запоріжжя. Йому співслужили архієпископ Василій (Златолинський), архієпископ Криворізький і Нікопольський Єфрем, єпископ Бердянський і Приморський Єлисей, єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископ Запорізький і Мелітопольський Іосиф, єпископ Кременчуцький і Лубенський Володимир, духовенство Запорізької та Бердянської єпархій. В цей день свята Церква також святкує пам’ять преподобного Іосифа Оптинського – небесного покровителя керуючого Запорізькою єпархією архієрея. Предстоятель Церкви, а також попередник єпископа Іосифа на Запорізькій кафедрі архієпископ Василій, щиро привітали владику з днем ангела та побажали йому плідного служіння у славу Святої Церкви і запорізької землі.
Блаженніший Владика також відвідав острів козацької слави – Хортицю, де оглянув відновлену Запорізьку Січ та реконструйований дерев’яний храм козацької доби, будівництво якого ще триває. Запорізьки козаки (дорослі і діти) показали Блаженнішому митрополитові свою майстерність володіння козацькою боротьбою, нагайками, шаблями та списами. Вітаючи свого Предстоятеля, атаман Війска запорізького наголосив, що довкола відродженої Січі відбувається і поступове єднання різних гілок українського козацтва.
Того ж дня Митрополит Володимир звершив освячення наріжного каменя і хреста на місці будівництва в центрі міста (парк навпроти міської влади) Свято-Володимирського кафедрального собору Запорізької єпархії.
Ввечері 22 травня Предстоятель УПЦ повернувся до Києва.

orthodox.org.ua