Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.05.2009. ЄРУСАЛИМ. Волинські паломники зустрілись з Блаженнішим Патріархом Святого града Феофілом ІІІ

По милості Божій літак з волинськими паломниками приземлився у місті Тель-Авів в ізраїльському аеропорту Бен Гуріон. Після проходження реєстрації та митного контролю, волиняни автобусом поїхали в м. Єрусалим. По дорозі всі молились і плакали від радості, що знаходяться на Святій Землі. Прибувши в Єрусалим, розмістились в готелі «Єрусалим-Тауер» і відпочивали. У середу, 21 травня, прибули в єрусалимську патріархію, де у малому залі, з трепетом і радістю чекали урочистої зустрічі.
До залу увійшов Блаженніший Патріарх Святого града Єрусалима і всієї Палестини Феофіл ІІІ. Побачивши нашого Митрополита, Патріарх радісно звернувся до Владики, і запросив усіх сісти. Митрополит Ніфонт привітав Патріарха Феофіла і вручив йому волинський коровай на вишитому рушнику, як символ глибокої поваги до Блаженнішого Патріарха Феофіла, а також подарував вишиту ікону Христа Спасителя та пасхальне яйце.
Під час спільної розмови, яку перекладав ігумен Феофан, працівник Руської Місії в Єрусалимі, Патріарх сказав, що дуже радий бачити митрополита Ніфонта в Єрусалимі разом з побожними волинськими паломниками, пригадав минулорічну зустріч. Побажав всім приємних і молитовних насолод на Святій Землі, а народу України побажав миру, злагоди та єдності віри. Патріарх вручив нашому Митрополиту перламутрову панагію та хрест, священикам перламутрові наперсні хрести, а всім волинянам сувеніри і по іконочці. Наші паломники проспівали волинське многоліття, і разом сказали патріарху Феофілу три слова: «Спаси, Вас, Господи!» та сфотографувались на згадку.
Після цієї зустрічі паломники пішли у храм Воскресіння Христового, який стоїть над Гробом Господнім і Голгофою, тут приложились до святині і помолились. Далі відвідали у Гефсиманській долині храм Успіння Божої Матері, де приложились до Гробу Божої Матері, побували у Гефсиманському саду, де ростуть більше як 2000-літні оливкові дерева, молились у храмі Моління про чашу, побували у жіночому монастирі святої рівноапостольної Марії Магдалини, де приложились до мощей преподобномучениці княгині Єлизавети та інокині Варвари. З молитвою і сльозами (босоніж) пройшли Хресною дорогою, по якій Іісус Христос ніс хрест на Голгофу. Молились у храмі святого благовірного князя Олександра Невського, що біля судного порогу.
Прес-служба Волинської єпархії