Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.05.2009. ВОЛОДИМИР – ВОЛИНСЬК. В єпархії вшанували Волинських святих

10 травня в день пам’яті святителя Стефана, єпископа Володимир-Волинського Володимир-Волинська єпархія вшановує пам’ять усіх святих в землі Волинській просіявших.
Урочистості в пам’ять Волинський святих розпочалися напередодні на місті першого храму Волині, збудованого святим князем Володимиром, в урочищі «стара катедра» під Володимиром. Тут було відправлено панихиду, за якою пом’янули усіх архієреїв, священиків, князів Волинської землі і всіх від віку спочилих волинян. Відслужили також молебень святителю Стефану (+1094), мощі якого спочивають під спудом у цьому святому місті.
У самий день свята древній кафедральний собор (Мстиславів храм) ледь вмістив велику кількість духовенства і прочан, які кожного року прибувають на це свято.
На запрошення Преосвященнішого єжпископа Никодима розділити торжество прибули високі гості – архіпастирі. Божественну літургію очолилили: Преосвященні: Симеон, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський; Володимир, єпископ Шепетівський і Славутський; Пантелеймон, єпископ Уманський і Звенігородський.
Традиційно, після літургії відбувся хресний хід вулицями міста до каплиці Волинський святих, де лунали молитви та піснеспіви на честь святих – покровителів Волинського краю. Віруючі молилися за мир і благоденство, просячи заступництва святих, що просіяли на Волинській землі.
Прес-служба єпархії