Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.05.2009. ЛУЦЬК. Жителі міста попрощались зі святими мощами Спиридона Триміфунтського

Усю ніч з 12 на 13 травня православні лучани приходили до Свято-Покровської церкви для того, щоб віддати шану святителю Спиридону Триміфунтському, адже саме 13 травня – останній день перебування святині на території Волинської єпархії.
Вранці була звершена Божественна Літургія, очолювана митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом, і о 13.00 величний хресний хід вирушив від церкви Святої Покрови до вулиці Дубенської, щоб передати чесну десницю святителя Спиридона у Тернопільську єпархію.
На Театральному майдані біля Свято-Троїцького собору, відібраного розкольниками в 1991 році, хресний хід зупинився і після читання Євангелія митрополит Ніфонт виголосив молитву до святителя Спиридона за уврачування розколу в Україні і єдність Церкви Христової. Друга зупинка була на Київській площі перед будинком Волинської облдержадміністрації – тут було прочитане Євангеліє, владика окропив присутніх святою водою і благословив місто ковчегом з чесною десницею святителя Спиридона. Так урочиста процесія дійшла до новобудови храму Трьох Святителів – кінцевого пункту перебування чесних мощей святителя Спиридона Триміфунтського чудотворця у Луцьку.
Востаннє було відслужено молебень, востаннє волинський архіпастир благословив паству ковчегом зі святинею,і попрощавшись з Волинню, грецька делегація з чесною десницею Триміфунтського чудотворця вирушила зі своєю благодатною місією до Тернополя.
Підсумком триденного перебування чесних мощей святителя Спиридона Триміфунтського чудотворця у Луцьку стали три хресні ходи, які в сумі пройшли близько 20 кілометрів по основних вулицях міста. Завдяки цьому до святині приклались навіть ті, хто не знав заздалегідь про подію (хоча таких було небагато); за остаточними підрахунками до святині приступили понад 92 тисячі Лучан і паломників з Волинської та сусідніх єпархій. Волинській пастві залишається лише подякувати Господу за Його милість до древньої Волинської землі, і сподіватись, що посіяне духовне зерно проросте і дасть добрий плід для Царства Божого.
Прес-служба Волинської єпархії