Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.05.2009. ЛУЦЬК. Делегація грецьких священнослужителів відвідали Волинську облдержадміністрацію

Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук і протоієрей Олександр Богданов після хресного ходу представили делегацію грецьких священнослужителів на чолі з архімандритом Іустином (Константасом) настоятелем храму святителя Спиридона Триміфунтського (о. Керкіра) у Волинській обласній державній адміністрації. Грецьке духовенство зустрілось з головою облдержадміністрації Миколою Романюком.
Закордонні гості поділились з губернатором враженням від України взагалі і Волині зокрема, зауваживши, що українці схожі темпераментом і гостинністю на греків. Після дружньої бесіди, гості з Греції подарували голові облдержадміністрації книгу-фотоальбом про храм святого Спиридона Триміфунтського. У відповідь Микола Романюк вручив гостям копію ікони Холмської Божої Матері.
Після згаданого візиту митрополит Ніфонт показав грецькому духовенству пам’ятник святителю Миколаю Мірлікійському, що знаходиться біля міської ради. Владика ознайомив гостей з історією міста, зазначивши, що з давніх часів святитель Миколай вважається покровителем Луцька.
Прес-служба Волинської єпархії