Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.05.2009. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Предстоятель УПЦ звершив освячення відбудованого храму

Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир відвідав Хмельницьку єпархії УПЦ.
Метою візиту Блаженнішого Владики на Подільську землю стало освячення відновленого із руїн Свято-Михайлівського храму в м. Летичів Хмельницької єпархії.
Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин освячення відновленого храму на честь святого Архистратига Божого Михайла. Його Блаженству співслужили митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, архієпископ Вишгородський Павло, єпископ Володимир-Волинський і Ковельський Никодим, єпископ Переяслав-Хмельницкий Олександр та духовенство Летичівського та Старосинявського благочиння.
Після чину освячення храму була звершена Божественна літургія. По завершенні якої, Митрополит Володимир подарував громаді образ святого Архистратига Божого Михайла та звернувся до прихожан із повчальними словами про значення Дому Божого у житті християнина: «Сьогодні, з ласки Божої, ми освятили храм в ім’я Архистратига Михайла, і віримо, що його молитвами Господь виявлятиме милість до тих, хто відвідуватиме святиню. Храм Божий — це життєдайне джерело, що дає нам все необхідне для буття духовного і земного. Церква дає нам можливість приєднатися до тих, хто пізнав Бога, набув святості, хто, дякуючи Господу, оберігає нас від усякого лихоліття на наставляє наші стопи на шлях правди, чистоти і Божественного ведення».
Також Предстояьель Церкви подякував та нагородив церковних відзнак усіх, хто доклав зусиль задля зведення храму.
На завершення Блаженніший Володимир окропив усіх святою водою та поблагословив кожного іконкою Воскресіння Христового.

Прес-служба Хмельницької єпархії