Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

12.05.2009. ЛУЦЬК. Городяни зустріли чесні мощі святителя Спиридона Триміфунтського

11 травня православна громада Луцька. Духовенство Волинської єпархії і тисячі віруючих лучан зібрались на початку вулиці Рівненської для того, щоб зустріти чесні мощі святителя Спиридона Триміфунтського. Керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт прийняв святиню з рук настоятеля храму святителя Спиридона в Керкирі (Греція) архімандрита Іустина (Константаса). Зі сльозами радості спостерігали віруючі за тим, як владика прийняв на свої руки ковчежець з чесною десницею святителя і благословив на чотири сторони народ, Луцьк і усю Волинь зі словами Пасхального привітання «Христос Воскрес!». Після цього ковчег з мощами був установлений на спеціально виготовленій для них платформі з ковчегом у вигляді каплички. Після цього духовенство взяло ікону святителя Спиридона і ковчег з мощами і хресний хід вирушив по вулицям Луцька.
Величний хресних хід пройшов головними вулицями східної частини міста; попереду – відразу за хрестом і хоругвами ішли вихованки і вихованці Волинської Духовної Семінарії, співаючи пасхальні піснеспіви, за ними йшло духовенство зі святинею, і на чільному місці йшов архієрей. Ця краса і сила Православ’я вела за собою тисячі людей і до процесії долучались нові люди. З хресним ходом мощі святителя Спиридона були принесені до першої своєї зупинки – тимчасового храму Всіх Святих Землі Волинської. У храмі Його Високопреосвященство митрополит Ніфонт звернувся до людей зі словами привітання з нагоди прибуття святині в обласний центр Волині, і звернув увагу на те, що дивний промисел Божий привів мощі великого святого у Луцьк аж на три дні. Цей Богом дарований час повинен бути використаний людьми для душевної користі. Саме для того, щоб кожен міг приступити до святині, храми, у яких будуть зупинятись святі мощі, будуть відчинені для поклоніння цілодобово.
Після цього духовенство і миряни приклались до святині і помазались освяченим єлеєм. Розпочалась святкова Всенічна святителю Спиридону Триміфунтському чудотворцю.
Прес-служба Волинської єпархії