Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.05.2009. КИЇВ. Єпископ Макарівський Іларій здійснив перепоховання останків військових моряків

В День Перемоги у Великій Вітчизняній війні, в селищі Іванків Бориспільського району Київської області відбулося перепоховання останків моряків Пінської військової флотилії, прикордонників, військових і командирів 37-ї армії, які героїчно загинули в 1941 році. У заході, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, взяв участь вікарій Київської Митрополії УПЦ єпископ Макарівський Іларій. Організаторами акції виступила Спілка ветеранів розвідки Військово-морського флоту та військово-історичний клуб «Київ». Цього дня на центральній площі села зібралися представники керівництва Прикордонних сил України, Ради національної безпеки та оборони, органів місцевого самоврядування, радники Посольств Росії та Білорусії в Україні, фронтовики (переважно моряки), викладачі та учні декількох загальноосвітніх шкіл Бориспільського району, історики й журналісти. Спочатку відбувся урочистий мітинг, на якому виступив єпископ Іларій. Він привітав присутніх зі святом Воскресіння Христового та Днем Перемоги. «Як говориться в Євангелії, немає більше тої любові, коли хтось покладе душу свою за ближнього. Фронтовики зробили це заради нас, заради того, щоб сьогодні не тільки ми, але й наші нащадки жили під мирним небом. Тож вічна пам’ять тим, кого немає з нами, та низький уклін тим, хто живе серед нас і сьогодні», — сказав, зокрема, він.
У районі поховання останків 35-ти моряків Пінської флотилії було знайдено орден Червоної зірки. Представники Спілки ветеранів Військово-морського флоту за номером встановили особу людини, якій він належить. 9 травня на мітингу був присутній онук цього військового командира. Йому і було передано цю почесну нагороду.
Потім відбулася процесія з переносу останків воїнів до Братської могили в центрі селища Іванків. Тут єпископ Макарівський Іларій звершив чин відспівування загиблих героїв. Після богослужіння присутні поклали квіти до меморіалу.
Насамкінець, під час урочистого прийому, влаштованого на честь ветеранів села Іванків, відбулася церемонія нагородження медаллю «За особистий внесок у збереження пам’ятників військової історії».

orthodox.org.ua