Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.05.2009. ХУСТ. Правлячий архієрей молитовно відмітив день свого небесного покровителя

8 травня, у день пам’яті Св. Апостола та Євангеліста Марка архієпископ Хустський і Виноградівський молитовно відзначив День свого небесного покровителя. Святкування розпочалося увечері 7 травня у Кафедральному Соборі міста святковим всенічним богослужінням, де владиці співслужили клірики єпархії.
О дев’ятій годині ранку дзвони сповістили про прибуття до Кафедрального собору тезоіменитого архіпастиря. Владику Марка в храмі Свв. Рівноапп. Мефодія і Кирила зустрічали єпископ Хотинський Мелетій, єпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, єпископ Васильківський Пантелеімон,духовенство та миряни єпархії.
Після Святкової Божественної Літургії всі присутні взяли участь у молебні та привітали владику із його тезоіменитством. До владики Марка зі словом вітання звернувся єпископ Хотинський Мелетій, який вітаючи тезоіменитого архіпастиря підкреслив, що владика Марк, як і його небесний покровитель, пройшов багато держав де проповідував слово Боже, а тепер радує своїми духовними настановами паству Хустської Єпархії.
У відповідному слові архієпископ Марк подякував всім присутнім гостям за любов, проявлену до нього, та за бажання помолитися разом з ним у День Ангела. Тезоіменитий архіпастир коротко розказав про труди апостола і євангеліста Марка, а також про те як православні віруючі слідували своїй вірі у всі часи. В кінці всі присутні мали можливість привітати свого архіпастиря та дістати його особисте благословення підходячи до Святого Хреста.
Сайт єпархії