Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.05.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт виступив на сесії обласної ради

Нещодавно Волинська обласна рада одна з перших підтримала ідею проведення ґрунтовної дискусії з актуальних питань утвердження та захисту суспільної моралі з ініціативиНаціональної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі. Питання було винесене на сесійні слухання облради. Статистика сумна: 51,4 % опитаних українців вважає стан моралі загрозливим для національної безпеки і стверджує необхідність підтримки держави у забезпеченні її захисту, в той же час 37 % школярів, готові порушити закон, наслідуючи телевізійних героїв.
До виступу на сесії був запрошений керуючий Волинською єпархією УПЦ митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Владика Ніфонт зауважив, що при захисті суспільної моралі, слід звернути увагу на шкільні програми. За словами владики, окремі шкільні підручники читати просто страшно. «Дітей вчать зараз не за нашими підручниками. Вже змалку їх фактично розбещують. Ми повинні виховувати дітей на засадах церковної моралі, християнської», – наголосив архієрей. Владика також підкреслив важливість недопустимості таких речей, як реклама алкоголю та пропаганда аморальності. Звернув він увагу і на проблему абортів: «За роки незалежності в нас 38 мільйонів вбитих ненароджених немовлят».
Висловивши бачення Церкви відносно поняття суспільної моралі та духовності, владика звернувся до депутатів обласної ради з проханням від імені керівників всіх Волинських церков та конфесій сприяти у зниженні плати за комунальні послуги для церков до рівня простого населення, оскільки наразі законодавством встановлена плата у пропорціях як для промислових установ.
Після обговорення депутати облради схвалили звернення до Верховної Ради України щодо внесення змін до чинного законодавства України у сфері захисту суспільної моралі.
Прес-служба Волинської єпархії