Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.05.2009. ЛУЦЬК. Духівник ув’язнених Волинської єпархії відвідав виправну колонію

Нещодавно з благословіння керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта духівник ув’язнених Волинської єпархії УПЦ настоятель Свято-Покровського храму Луцька митрофорний протоієрей Георгій Шевчук та Головний отаман Волинського округу МГО «Козацтво Запорозьке» Петро Олешко відвідали Цуманську виправну колонію №84.
Отець Георгій звершив пасхальний молебень для в’язнів. Співали богослужіння студенти ВДС під керуванням студента третього курсу Юрія Срібного. Батюшка привітав керівництво колонії та ув’язнених з пасхальними святами. «Ще вчора ми зі сльозами на очах споглядали вільні страждання, жахливу смерть і сумне погребіння Самого Бога. Ще вчора ми приклонялися перед святою плащаницею, цілували закривавлене тіло Господа і співстраждали з Його Святою Матір’ю. Ще вчора грізна Голгофа вселяла у наші душі смуток, тривогу і жах. А вже сьогодні Голгофа стала для нас символом непереможності добра.Вже сьогодні ми бачимо перед очима пустий Хрест, який із знаряддя вбивства перетворився на знамено перемоги. Адже на ньому звершилась найстрашніша подія в житті людства — кривава Жертва Втіленого Бога, а одночасно найбільша перемога добра над злом». Також отець Георгій наголосив на тому, що в кожного бувають в житті помилки і треба старатись виправлятись, що ставати кращими та ближчими до Бога.
В свою чергу Петро Олешко побажав присутнім радості, миру, злагоди, порозуміння і воскресіння у кожному серці віри, надії і любові. Головний отаман Волинського округу МГО «Козацтво Запорозьке» закликав виявляти пасхальну радість не тільки у взаємних привітаннях, але й у конкретних справах милосердя і любові до ближнього. Також він розповів історію козацтва, наголосив що і в нього під керівництвом є козаки, які колись були в’язнями, закликав брати з них приклад і наголосив що кожного в’язня, після закінчення строку, який захоче стати козаком генерал обов’язково візьме, спочатку на випробувальний час. Також розповів і про те, що його козаки охороняютьСвято-Успенську Почаївську Лавру.
В цей день від імені козацтва Петро Олешко разом з батюшкою передав для ув’язнених паски і крашанки, мішок чаю і інші харчі.
Старший інспектор з соціальної виховної роботи, капітан внутрішньої служби Кардаш О.В. показав всю колонію, як у камерах в’язні поробили «євроремонти», поставили акваріуми, на стінах намалювали ікони; також побували і на будівництві храму, оглянули як оздоблюється церква. Показали для гостей хлібопекарню, столову. Гості побачили, що в’язні живуть в хороших умовах, але як сказав отець Георгій, хоч умови хороші, все рівно засудженим і секунди не хочеться тут бути, тож треба каятись в своїх провинах, і старатись повністю виправитись, щоб скоріше звідси вийти.
Прес-служба Волинської єпархії