Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.04.2009. ПРИП’ЯТЬ. Єпископ Васильківський Пантелеімон освятив поклонний хрест на в’їзді в місто

За благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира вікарій Київської Митрополії УПЦ єпископ Васильківський Пантелеімон відвідав місто Прип’ять Київської області, де звершив чин освячення поклонного хреста. На початку візиту владика відвідав храм в ім’я святого пророка Іллі, що в місті Чорнобиль. Освячення хреста в Прип’яті відбулося на прохання мешканців, а також тих людей, які залишили це місто двадцять три роки тому.
Це було зроблено для того, щоб ті люди, які хоча б раз на рік будуть відвідувати свою малу батьківщину, мали місце, де б могли піднести молитву за упокій тих, хто поклав своє життя у вогні Чорнобильської катастрофи, а також про здоров’я тих, що роз’їхалися всіма куточками України, державами близького та далекого зарубіжжя.
«Важливо, щоб у місті, де вони народилися, створювали свої сім’ї, трудилися, а також відходили до вічності, була можливість помолитися, — зазначив, зокрема, єпископ Пантелеімон. — Це освячення вселило в людей надію, що, якщо буде Божа воля, це місто оживе, що з часом знімуться всі заборони».
У свій час Прип’ять нараховувала сто п’ятдесят тисяч мешканців. А в самій Чорнобильській зоні сьогодні мешкає 300 поселенців, які, не дивлячись ні на що, мешкають там, трудяться на землі, яка теж дає хліб.
«Відвідання цього міста вселило в душі відчуття пустелі, тому, звертаючись до людей зі словом, я сказав, що кожен, хто прожив тут хоча б місяць, завжди буде повертатися сюди серцем, душею та думкою. Приклавшись до хреста, кожен попросив у Бога милості і допомоги гідно нести свій життєвий хрест. Я вірю, що всі, хто були того дня на богослужінні, отримають підтримку від Господа», — зауважив владика.