Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.04.2009. ЛУЦЬК. Волинський священик привіз Благодатний Вогонь з Єрусалима

17 квітня, у Велику п’ятницю, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Володимира делегація від Української Православної Церкви, у склад якої увійшов клірик Свято-Покровського храму Луцька протоієрей Валентин Марчук прибула на Святу Землю, щоб у Велику Суботу побувати на сходженні благодатного вогню на гроб Господній. На прохання Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира для повітряного паломництва керівництвом АНТК імені О.К. Антонова був виділений літак АН-74Т. О 9-ій годині священик з Луцька прибув до Бориспільського аеропорту в місто Київ. Пройшовши реєстрацію разом з іншими паломниками о 10-ій годині вилетів до Ізраїля. О 13:40 по милості Божій літак приземлився у місті Тель-Авів в ізраїльському аеропорту Бен Гуріон. Після проходження знову реєстрації та митного контролю, паломники автобусом поїхали в місто Єрусалим. В п’ятницю паломники у з України мали можливість побувати на особливих місцях земного життя Спасителя та поклонитись Гробу Господньому.
У Велику Суботу,18 квітня отець Валентин з радістю та невимовним трепетом у храмі Воскресіння Господня у Єрусалимі вперше в житті на живо спостерігав за чудесним явленням вогню.
Після сходження Вогню паломники вирушили з міста Єрусалиму до аеропорту Бен Гуріон в місто Тель Авів. Пройшовши відповідну реєстрацію та митний контроль, літаком о 23-ій годині прибули на рідну Україну. Всі втомлені, але радісні, подякувавши Богу за Його милість, автобусом вирушили до своїх київських храмів, а отець Валентин єпархіальним автомобілем помандрував до сучасної столиці Волині міста Луцька. Так здійснилась і завершилась ще одна паломницька благодатна мандрівка на Святу Землю і в град Єрусалим.
На кінець пасхального богослужіння 19 квітня Благодатний Вогонь був доставлений священиком до Свято-Покровського кафедрального храму Луцька. Його зустріли православні лучани на чолі з митрополитом Ніфонтом. З невимовною радістю та трепетом віруючі люди рознесли вогонь по своїх домівках. Також Вогонь був доставлений у Володимир-Волинську єпархію УПЦ та розданий по всіх районах Волинської області.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ