Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.04.2009. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви привітав духовенство і мирян зі Світлим Христовим Воскресінням

Традиційно, на другий день світлого свята Пасхи Блаженніший Владика вітає духовенство і вірян із святом Воскресіння Христового. Не став виключенням і цей рік.
20 квітня, ввечері, Предстоятель Української Православної Церкви звершив пасхальну Вечірню в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили: архієпископ Білогородський Миколай, намісник обителі архієпископ Вишгородський Павел, ректор Київських духовних академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній, єпископи: Макарівський Іларій, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький Олександр, Васильківський Пантелеімон, а також собор духовенства Київської єпархії.
Після завершення богослужіння від імені вікарних архієреїв, духовенства, чернецтва Київської єпархії та боголюбивих мирян єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр зачитав Слово, в якому прозвучали вітальні слова в адрес Предстоятеля нашої Церкви:
«В християнському світі Ви маєте беззаперечний авторитет, показуючи приклад Доброго пастиря, зразком якого для Вас є воскреслий Христос. Слідуючи за Ним, Ви як люблячий батько ведете до Нього за собою і кожного з нас, Ваше світло світить перед людьми. Ми бачимо добрі Ваши справи, стаємо іх співучасниками, отримуємо добрий і благодатний плід, за що прославляємо Отця нашого Небесного.
В нинішні світлоносні дні, прийміть, Ваше Блаженство, слова синівського вітання зі святом Воскресіння Того, Кому Ви все своє життя служите, славите, молите і просите за нас. Нехай береже Вас Господь для нас на многії і благії літа».
Після цього Первосвятитель звернувся до усіх присутніх із відповідним словом:
«Воскресіння Христово – це той головний камінь, на якому стоїть вся історія людського спасіння та благодаті і благовоління Божих до нас. Воскресіння Христово — це підкріплення нашої віри, нашої любові до Бога і ближніх. У ці святкові дні, нехай Воскреслий Христос почує і побачить нас, торжествуючих з нагоди Його Восресіння, і Своїм Воскресінням обновить наші душі і тіла, зміцнить нашу віру і наше людське хрестоносіння, і разом із цим наші серця будуть переповнені миру та радості, і кожний отримає благодать, і возрадується у житті тимчасовому, а тим більше у житті вічному», — сказав Митрополит Володимир.
Насамкінець Предстоятель благословив духовенство, чернецтво та вірян іконочками Воскресіння Христового, а кожна дитина, яка цього дня прийшла до храму отримала із рук Владики Володимира пасхальні солодощі.

orthodox.org.ua