Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.04.2009. ЛУЦЬК. Митрополит Ніфонт звершив чин освячення нових дзвонів

На свято Благовіщення на запрошення настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці села Велика Ведмежка Маневицького району священика Георгія Приведенця керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт звершив чин освячення нових дзвонів. Богослужіння відбувалось на подвір’ї храму. Митрополиту співслужили намісник Свято-Хресто-Воздвиженського Чарторийського чоловічого монастиря архімандрит Володимир (Гапонюк), благочинний Маневицької округи протоієрей Тарас Огородник та клірики єпархії. Владика освятив шість дзвонів, вага найбільшого 160 кілограм.
Настоятель парафії подякував митрополиту за приїзд і побажав йому в доброму здоров’ї і надалі трудитись для слави Божої на рідній поліській землі. Кожен з присутніх в цей святковий день мав змогу відчути себе дзвонарем. На згадку про подію владика подарував для прихожан іконки, привезені з Єрусалиму.
Дерев’яний храм Різдва Пресвятої Богородиці заснований у 1870 році. Під час Австро-Угорської війни була зруйнована дзвіниця. Дзвіниця в наш час прибудована до храму.
Прес-служба Волинської єпархії