Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.04.2009. ЛУЦЬК. Ліцеїсти приступили до Таїнств Сповіді та Причастя

8 квітня учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою приступили до Таїнств Сповіді та Причастя у храмі Всіх святих землі Волинської. З благословіння керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта Таїнство Сповіді здійснив протоієрей Олександр Богданов, котрий духовно опікується ліцеєм. Усього в цей день посповідалися і причастилися близько 150 ліцеїстів.
Ліцей є одним із кращих ліцеїв в Україні, він був створений 21 червня 2000 року.
З 18 вересня 2002 року з благословення митрополита Ніфонта між Волинською Духовною семінарією та Волинським обласним ліцеєм з посиленою військово-фізичною підготовкою підписана Угода про співпрацю з метою надання допомоги в духовному вихованні ліцеїстів і затверджений тематичний план занять для 10-11 класів ліцею
Уроки Духовної етики проводяться кожного вівторка в першій роті о 12.00, а в другій роті о 14.00.
У 2003р. Ліцей закупив 100 примірників “Закону Божого”, для використання на уроках Духовної етики
В 2005р. митрополит Ніфонт подарував для бібліотеки ліцею декілька примірників “Нового Завіту” на українській мові, виданого Волинською єпархією, який також використовується на уроках.
Окрім уроків для ліцеїстів проводяться екскурсії в музей Волинської ікони, де вони ознайомлюються з духовною спадщиною Волинського краю. Для того щоб урізноманітнити і зробити більш цікавими уроки існує практика показувати фільми духовного змісту.
Час від часу відбуваються зустрічі з митрополитом Волинським і Луцьким Ніфонтом, де кожен ліцеїст може задати владиці питання і отримати цікаву і вичерпну відповідь.
Також відбуваються зустрічі з учнями Волинської Духовної Семінарії, на яких крім духовної тематики розмовляють і про студентське життя.
На Різдво Христове вихованці семінарії вітають ліцеїстів різдвяним вертепом і чудовими колядками.
Прес-служба Волинської єпархії