Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.04.2009. ЛУЦЬК. Освячено нові дзвони для Свято-Іллінського храму на ДПЗ

5 квітня, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт з архіпастирським візитом відвідав Свято-Іллінську общину Луцька ( район ДПЗ). На запрошення парафіян та настоятеля протоієрея Миколая Гуменюка владика Ніфонт звершив на церковному подвір’ї чин освячення шести нових дзвонів.
Після молитви митрополит привітав прихожан з освяченням і побажав, щоб нові дзвони завжди закликали віруючих людей до молитви, і щоб кожного воскресного і святкового дня їхній храм був переповнений. Настоятель парафії отець Миколай подякував митрополиту за приїзд та молитви і побажав, щоб владика і надалі в доброму здоров’ї трудився для блага Христової Церки.
Історія храму святого пророка Божого Іллі бере свій початок з 1996 року, коли під будівництво церкви була виділена земельна ділянка, освячено місце, де було встановлено пам’ятний хрест. Будівничі роботи розпочалися 2002 року і через п’ять років потому в місті постав величний храм — перший за роки незалежності України. 27 листопада 2007 року Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир Митрополит Київський і всієї України у співслужінні митрополита Луцького і Волинського Ніфонта та єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Никодима звершив чин освячення храму.
Прес-служба Волинської єпархії