Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.04.2009. ЛУЦЬК. Волиняни здійснили паломництво до Почаївської Лаври

Щороку волинські паломники на чолі зі своїм архіпастирем керуючим
Волинською єпархією митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом у суботу Похвали Божої Матері відвідують Свято-Успенську Почаївську Лавру з нагоди престольного свята одного з храмів обителі.
Цього року 3 квітня у п’ятницю паломництво розпочалося з молебня для подорожуючих біля Свято-Покровського кафедрального храму Луцька, який очолив владика Ніфонт. У своєму слові перед паломництвом митрополит закликав усіх подорожуючих смиренно молитися у Лаврі, щоб достойно приступити до Таїнств Сповіді та Причастя.
Святкову всенічну, яка звершувалась у Свято-Успенському соборі Лаври, очолив митрополит Ніфонт, якому співслужили архієпископ Тернопільський та Кременецький Сергій,
архієпископ Кам’янець-Подільський і Городоцький та Феодор і архієпископ Почаївський Володимир вікарій Київської митрополії намісник Лаври. Після особливого прочитання Акафісту Божій Матері, під час якого співали архієрейський та братські хори обителі, архієпископ Тернопільський та Кременецький Сергій помазав присутніх у храмі святою оливою біля чудотворної Почаївської ікони Божої Матері. .
Ранню Літургію, яка звершувалась в Свято-Троїцькому соборі обителі відслужили митрополит Ніфонт, архієпископ Сергій та архієпископ Феодор, середню Літургію в Похвальній церкві звершили священики, а пізню Літургію в Свято-Успенському соборі – владика Володимир.
Перебуваючи у Лаврі митрополит разом з паломниками приложились до
місцевих святинь: мощей преподобних Іова та Амфілохія Почаївських, а також до стопи Божої Матері.
Прес-служба єпархії