Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.02.2009. НІЖИН. Віруючі селища Лосинівка звернулись з відкритим листом до Голови облради

Голові Чернігівської обласної
державної адміністрації Хоменку В. М.

Копія:
Голові Ніжинської районної державної
адміністрації Бузун О. В.
Начальнику відділу у справах релігій
Чернігівської обласної державної адміністрації
Молочку В. М.

Високоповажний Володимире Миколайовичу!
Звертаються до Вас жителі селища Лосинівка Ніжинського району. 24 лютого цього року в нашому селищі відбулися збори, на яких було порушено питання щодо подання заяви про реєстрацію релігійної громади УПЦ КП. На зборах були присутні 157 чоловік. Перед присутніми виступили представник УПЦ КП Чечін С. І. та настоятель Свято-Троїцької парафії УПЦ протоієрей Олег Гуга. Після цього Костюченко А. В. запропонував проголосувати за створення релігійної громади УПЦ КП в селищі Лосинівка. Усі присутні на зборах висловились категорично проти. На зборах були присутні голова селищної ради Стрілець А. О. та представники правоохоронних органів.
25 лютого дільничний інспектор викликав настоятеля Свято-Троїцької парафії УПЦ протоієрея Олега Гуга та 10 чоловік з присутніх на зборах та запропонував надати пояснення з приводу поданої заяви від представників УПЦ КП.
Запевняємо Вас, що збори пройшли в нормальній робочій обстановці, були вислухані аргументи обох сторін.
Просимо Вас, високоповажний Володимире Миколайовичу, забезпечити виконання прав і свобод жителів селища Лосинівка і припинити тиск з боку осіб, зацікавлених у розпалюванні релігійної ворожнечі.

Прес-служба Ніжинської єпархії