Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.02.2009. КИЇВ. Предстоятель УПЦ вручив церковні нагороди представникам столичної влади та освітньої галузі

Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції вручив церковні нагороди представникам столичної влади та педагогам міста за активну участь у роботі по впровадженню експериментального курсу «Християнська етика в українській культурі».
У своєму вітальному слові Архіпастир відзначив: «Я дякую вам за сміливість, оскільки ви протягом певного часу викладаєте цю дісципліну, не дочекавшись дозволу, який ми вже давно просимо у керівництва нашої держави. Нехай Господь допомагає вам у ваших благородних справах у всі дні вашого життя».
Після цього Його Блаженство вручив присутнім церковні нагороди: заступник столичного мера Віталій Журавський нагороджений орденом преподобного Нестора Літописця І-го ступеню, депутати Київради Олександр Луцький та Володимир Філіппов орденами преподобного Іллі Муромця ІІІ-го ступеню, голова Постійної комісії Київради з питань освіти Ганна Руденко та проректор Київського міського педагогічного університету ім. Б.Д. Грінченка Людмила Хоружа орденами преподобного Нестора Літописця ІІІ-го ступеню та інші. Ряд викладачів було відзначено церковними медалями святого рівноапостольтного князя Володимира та благословенними грамотами. Наприкінці зустрічі до присутніх звернувся Віталій Журавський, який відмітив важливість введення «Християнської етики» у навчальний процес освітніх закладів, особливо молодших шкільних класів, що дозволить тим самим закладати християнські основи в житті підростаючого покоління. Заступник Київського мера також висловив сподівання, що незабаром досвід столиці переймуть й інші міста України.