Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.02.2009. ПОЛТАВА. УПЦ готується відзначити 200 – річчя від дня народження Миколи Гоголя

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, утворено організаційний комітет із відзначення 200-річчя від дня народження великого письменника та християнського мислителя Миколи Васильовича Гоголя. У Києво-Печерській Лаврі відбулося засідання робочої групи в рамках комітету, яке було присвячене загальним питанням підготовки до відзначення ювілею
У відповідності до перспективного плану, в Україні буде проведено низку заходів, пов’язаних із ювілеєм — зокрема, конференції та творчі конкурси, виставки та презентації мистецьких творів. А завершиться Гоголівський рік Покровськими читаннями.
В роботі оргкомітету взяли участь Високопреосвященніший архієпископ Полтавський і Миргородський Филип, голова Всеукраїнського Православного педагогічного товариства протоієрей АНатолій Затовський, голова місії «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик), голова відділу зовнішніх церковних зв’язків архімандрит Кирило (Говорун), голова літургіко-богослужбової комісії архімандрит Філарет (Звєрєв), прес-секретар Предстоятеля Української Православної Церкви протоієрей Георгій Коваленко, члени оргкомітету, співробітники синодальних відділів та структур.
Прес-служба Полтавської єпархії