Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.02.2009. КИЇВ. У Свято-Троїцькому чоловічому монастирі (Китаєвській пустині) відбулося перенесення мощей преподобного Феофіла Київського

За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви у Свято-Троїцькому чоловічому монастирі (Китаєвській пустині) відбулося урочисте перенесення мощей преподобного Феофіла Київського до храму Дванадцяти апостолів. Богослужіння очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир. Його Блаженству співслужили намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври архієпископ Вишгородський Павел, єпископи: Макарівський Іларій та Васильківський Пантелеімон, а також намісники столичних монастирів і священнослужителі обителі.
Після молебню у Свято-Троїцькому соборі священнослужителі взяли раку з мощами преподобного Феофіла і Хресним ходом разом із чисельними вірянами перенесли її у храм Дванадцяти апостолів. Тут мощі були покладені на спеціально підготовленому місці посеред храму, після чого Митрополит Володимир прочитав молитву до угодника Божого.
Наприкінці богослужіння Архіпастир привітав присутніх із перенесенням мощей старця Феофіла та виголосив слова настанови.
«Святий угодник Божий Феофіл – це явленна нам милість Божа. Він нікого не відкидає, а усіх закликає до себе і до Бога через себе. Будемо достойно і праведно ходити перед Лицем Божим, перед лицем Його святих угодників, котрі являють нам приклад достойного служіння. Нехай благословення Господнє буде для вас світлим упованням й променем просвітлення та освяченням. Нехай ваші молитви зливаються з молитвами святого Феофіла за нашу країну, за нашу Святу Церкву і за кожного з нас», — сказав Блаженніший Владика.
Насамкінець Первосвятитель молитовно вклонився чесним мощам старця Феофіла, після чого те саме зробили священнослужителі, насельники та віруючі.

orthodox.org.ua