Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.02.2009. КИЇВ. Відбулася акція православної молоді на підтримку онкохворих дітей «Молодість небайдужа!»

У День Стрітення Господнього, в Центральному ботанічному саду ім. М.М. Гришка, біля Свято-Троїцького Іонинського чоловічого монастиря відбулася соціальна акція на підтримку онкохворих дітей, проведена Відділом у справах молоді Київської єпархії. Акція пройшла за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
Цього Воскресного дня світова громадськість відзначала День православної молоді та День онкохворих дітей. Саме ним і була присвячена Стрітенська благодійна акція, організатором якої виступила молодь православної соціальної організації «Братство преподобного Іони Київського».
Захід розпочався зі святкової служби. Божественну літургію звершив Вікарій Київської Митрополії єпископ Макарівський Іларій. У своєму зверненні до прихожан обителі він закликав усіх присутніх взяти участь в акції та подарувати тим, хто потребує уваги та підтримки, частинку свого серця.
Одразу після служби намісник монастиря, архімандрит Іона (Черепанов) та численні гості монастиря урочисто привітали у його стінах дітей із Київського Інституту раку. Був відправлений молебень, під час якого прихожани обителі помолилися про дарування здоров`я маленьким пацієнтам онковідділення.
Потім, з ініціативи дирекції Ботанічного саду, малюки разом із батьками відвідали оранжерейний комплекс з екзотичними квітами. Після цього братія монастиря пригостила своїх почесних гостей чаєм та солодощами.
У цей час на всіх інших гостей акції, яких зібралося більше двох тисяч, на прилеглій до обителі території чекали розроблені православними скаутами різноманітні конкурси та ігри, а також майстер-класи (сальса, Jumpstyle, театральна майстерність). Особливої уваги заслуговує арт-майстерня художників, оскільки вона надавала шанс кожному бажаючому проявити свою креативність. Можливостей для цього вистачало – від розпису вітражними фарбами по склу та виробів з сіна до вилитих з топленого шоколаду картин. Власноруч зроблені подарунки учасники акції змогли передати онкохворим дітям.
Не меш цікавими для гостей стали демонстраційні виступи православних козаків. Вони не тільки показували свою влучність при стрільбі по мішенях, а й допомагати усім охочим долучитися до цієї цікавої розваги. Справжньою «родзинкою» акції також можна вважати показові виступи «ролевиків», які в металевих обладунках, з мечами та щитами сходилися під захоплені вигуки присутніх в групових або «дуельних» поєдинках.
Не забули організатори і про смачне частування – гостей акції пригощали смачними солодкими млинцями.
Варто відзначити, що завдяки затишній та приємній атмосфері біля Іонінського більшість з запрошених з головою поринули у всі запропоновані для них ініціативи. І це навіть не заважаючи на прохолодну погоду та багатогодинну тривалість акції!
Фінальним етапом першої частини акції «Молодь небайдужа» став благодійний аукціон, який зібрав біля центральної сцени чималу кількість людей та представників ЗМІ («5 канал», ТРК «Ера», ТРК «Україна», агенція «УНІАН», «Глас», «КРТ»). На ньому були представлені 10 найкращих робіт, власноруч зроблених дітьми з Інституту раку.
Завершилась акція ввечері, на Майдані Незалежності, де молодь виклала із свічок напис «Надія є». А всі небайдужі залишили свої побажання дітям на величезній кольоровій листівці.

orthodox.org.ua