Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.02.2009.ЛУЦЬК. Гроші, зібрані на Різдвяному благодійному концерті, розділені між дитячими будинками

22 січня 2009 року за благословенням Митрополита Луцького і Волинського Ніфонта відбувся традиційний, цього року вже 15-й Різдвяний благодійний концерт. Захід відвідало понад трьох тисяч осіб, серед яких були гості з Росії, Білорусі та Словаччини. Загалом було зібрано понад 127 тисяч гривень. До акції долучились благодійники, які побажали залишитись невідомими, а також православні громади Луцька.
Протягом різдвяних свят митрополит Ніфонт, духовенство міста та хор вихованців Волинської Духовної cемінарії відвідали з колядками державні_установи Луцька: Керівники, працівники та службовці цих установ також передали свою лепту для дітей-сиріт.
Вихованці Волинської Духовної семінарії зайняли перше місце на міському конкурсі Різдвяних вертепів і свою грошову нагороду також передали дітям-сиротам. Ще за кілька днів до концерту та після його закінчення віруючі люди приносили свої пожертви в єпархіальне управління. Так загалом зібрали 130 тисяч грн.
6 лютого керуючий Волинською єпархією митрополит Ніфонт передав зібрані кошти дитячим будинкам Волині. Передача здійснювалась у робочому кабінеті митрополита у присутності представників Волинських засобів масової інформації.
Загальна сума була розділена таким чином:
Волинському відділенню Дитячого Фонду України – 55 000 грн;
Луцькому будинку дитини, Володимир-Волинській школі-інтернату для дітей-сиріт і дітей позбавлених піклування батьків, Головненській спеціальній загальноосвітній школі-інтернату для дітей-сиріт, Ківерцівському спеціальному дошкільному дитячому будинку «Сонечко» – по 7000 грн;
Ківерцівському дитячому будинку сімейного типу – сім’ї Черепів та Довгоносівській загальноосвітній школі-інтернату по 5 000 грн;
Волинському обласному Товариству Червоного Хреста (на благодійний марафон «Бог багатий милосердям») – 10 000 грн;
Для потреб Волинської Духовної семінарії в якій також навчаються діти-сироти – 27.000 грн.
Керівники вищезгаданих установ подякували митрополиту Ніфонту і в його особі усім православним християнам, які внесли свою посильну жертву у справу любові і милосердя, і передали подарунки зроблені руками дітей.
Прес-служба Волинської єпархії УПЦ