Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.02.2009. ХАРКІВ. Єпархіальний молодіжний відділ проведе доброчинну акацію

На свято Стрітення Господнього, світова громадськість відзначає Міжнародний день онкохворих дітей. За благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України та митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, Молодіжний відділ при Харківській єпархії та Всеукраїнська Асоціація організацій, груп та осіб, що працюють з дітьми, хворими на онкозахворювання здійснює доброчинну «Свічкову акцію». Акція покликана привернути увагу громадськості до проблем дитячої захворюваності на рак. На площі Конституції будуть запалені свічки у формі слів «Надія є».
Також відбудеться розповсюдження інформаційних матеріалів на вулицях міста, запалення свічок за здравіє та за спокій онкохворих діток.
Інформаційний партнер заходу – Всеукраїнський сайт допомоги онкохворим дітям «Жити завтра» (donor.org.ua).

До речі:
За даними Міністерства охорони здоров’я України рівень захворюваності дітей віком до 14 років на злоякісні новоутворення тримається на рівні 11-12 випадків на 100 тис. дитячого населення, що менше, ніж в розвинутих європейських країнах (14-15 випадків).
За показниками смертності від злоякісних новоутворень дітей зазначеного віку Україна посідає п’яте місце в Європі, тоді як в розвинутих країнах не вище десятого. Лише у 40 відсотків дітей із злоякісними новоутвореннями відсутній рецидив хвороби протягом п’ятирічного періоду з моменту встановлення діагнозу, що вважається повним одужанням. Кожна четверта дитина помирає протягом першого року захворювання.
Злоякісні новоутворення посідають сьоме місце у структурі дитячої інвалідності.

Пресс-служба Харківської єпархії