Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.02.2009. ЛУЦЬК. Православні лучани відзначили 65-ту річницю визволення міста від німецько-фашистських загарбників

2 лютого — для лучан день особливий, адже у далекому 1944 році у цей день їх рідне місто внаслідок жорстоких боїв було звільнене від фашистських окупантів. Ця перемога була наслідком проведення радянськими військами Рівненсько-Луцької наступальної операції. Нині лучани вшановували живих і полеглих визволителів Луцька. З нагоди пам’ятної події міською владою був проведений мітинг на меморіальному комплексі «Вічної слави».
З благословення митрополита Луцького і Волинського Нифонта, до меморіалу прибула делегація духовенства єпархії на чолі з секретарем Волинської єпархії протоієреєм Миколаєм Бондаруком. Священнослужителі під спів вихованців Волинської духовної семінарії відслужили панахиду за загиблими воїнами-визволителями. Слова вітаннь почули і присутні учасники тих подій.
Отець секретар у зверненні до присутніх закликав віддати шану загиблим і живим воїнам, які проливали кров за рідну землю. У наші дні, коли моральні орієнтири порушені і саме поняття «патріотизм» перетворилось у розмінну монету в іграх політиків, ветерани останньої війни є гідним прикладом справжньої любові до Батьківщини, адже кожен з них воював не за політиків чи вождів, не за химерну «високу ідею», а за свою землю, на якій народився і виріс.
Залишається лише сподіватись, що «Многая літа…», заспіване для шановних ветеранів, втілиться у доброму здоров’ї та довголітті, щоби ще одне покоління побачило героїв і з вуст очевидців почуло про ту війну.
Прес-служба Волинської єпархії