Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.01.2009. НІЖИН. Владика Іриней нагородив настоятеля храму з нагоди його ювілею

В день Собору Предтечі й Хрестителя Господнього Іоанна парафіяни церкви Різдва святого Іоанна Хрестителя міста Прилуки вшанували пам’ять покровителя свого храму. Божественну Літургію очолив єпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней. Владиці співслужили секретар Ніжинського єпархіального управління протоієрей Василій Тимошенко, благочинний Прилуцького округу протоієрей Миколай Котеленець, настоятель церкви протоієрей Олексій Бородай та духовенство міста.
Після Богослужіння владика Іриней поздоровив парафіян зі святом та нагородив настоятеля храму протоієрея Олексія Бородая орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня з нагоди 50-річчя служіння в священицькому сані.
Протоієрей Олексій Бородай — один з найстаріших кліриків Ніжинської єпархії – народився у 1937 році в місті Прилуки. У 1954 році вступив до Київської Духовної Семінарії, яку закінчив 1958 році. 5 вересня 1959 р. був рукоположений в священики архієпископом Алма-Атинським і Казахстанським Іннокентієм (Лєофєровим) і проходив служіння в Казахстані.
В 1974 році отець Олексій заочно закінчив Московську Духовну Академію зі ступенем кандидата богослов’я за роботу «Проповідництво єпископа Іллі Минятія».
Понад тридцяти років батюшка служить у рідних Прилуках. Він виховав п’ятеро дітей, старший син Михаїл героїчно загинув у Афганістані, двоє синів пішли стопами батька, обравши служіння Богові.
До поздоровлення владики долучились парафіяни та численні духовні чада отця Олексія. Редакція офіційного сайту Ніжинської єпархії приєднується до теплих слів, сказаних на адресу ювіляра, і бажає: «Многая Вам літа, дорогий батюшка!».