Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.01.2009. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир привітав єпископа Серафима з Днем тезоіменитства

В день кончини та другого обрітення мощей преподобного Серафима Саровського, у Феофанії Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію в головному соборі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря.
Його Блаженству співслужили архієпископи: Білогородський Николай, Вишгородський Павел (намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври), єпископи: Івано-Франківський і Коломийський Пантелеімон, Яготинський Серафим, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ) та духовенство обителі.
За богослужінням Архіпастир нагородив клірика храму диякона Тараса Піддубного правом носіння подвійного дияконського ораря.
Під час Літургії Блаженніший Владика звернувся до віруючих із архіпастирським словом і повідав про життя та подвиги преподобного старця Серафима. Блаженнніший згадав про участь у 1991 році в другому обрітенні мощей святого угодника Божого.
«Читаючи житіє преподобного Серафима Саровського ми відкриваємо для себе його не тільки як дивного угодника Божого, але й великого заступника, який наставляє нас на всяку правду і допомагає нам зрости духовно», — промовив Митрополит Володимир.
По закінченні богослужіння Блаженныший поздоровив єпископа Яготинського Серафима із Днем його небесного покровителя: «Бажаю Вам, дорогий владико Серафим, усіх благ, котрих потребує святитель Церкви Христової. Від імені усіх людей хочу подякувати Вам за те, що ви зробили на цьому попелищі такий чудовий і величний храм Божий. Нехай Господь вменить Вам це у праведність і додасть Вам життя, радості і благополуччя».
Настоятелем Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря у Феофанії владика Серафим призначений з травня 1990 року. За час служіння владика відновив увесь монастир.