Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.01.2009. КІРОВОГРАД. Підведені підсумки святкування 220-ти річного ювілею Свято – Преображенського собору

По благословінню єпископа Кіровоградського і Ново миргородського Пантелеїмона на минулорічних зборах громади храма було ухвалено рішення стосовно проведення святкування річниці храму.
Таким чином згідно пунктам плану проведення на честь святкування було виготовлено сувенірну продукцію: святкові настінні тарілки із зображенням собору, вази та медальони, а також авторучки . Було на честь проведення ювілею здійснено облаштування двору. На території двору з’явився постамент з квітів з написом «Храму 220 років». Неподалік з словами привітання був встановлений бігборд, за побажанням віруючих був також встановлений інформаційний куточок. Все подвір’я храму прикрасилося рідкісними рослинами, що перетворювали церковний двір на райський куточок міста. Інформаційна підготовка до святкування була представлена в афішах, газетними публікаціями та виступами настоятеля храму Петра Сидора на місцевому радіо та телебаченні. До цього слід додати постійну працю кліриків собору протоієрея Євгенія Назаренко та ієрея Сергія Ткаченко у різних соціальних та місіонерських проектах. Безпосередньо святкування ювілею відбулося 19 серпня. З нагоди ювілею та за сумлінну працю єпископ Кіровоградський і Новомиргородський Пантелеїмон відзначив нагородами: настоятеля собору протоієрея Петра Сидору, кліриків та служителів храму.
На пам’ятну згадку 220-го святкування собору було виготовлено DVD диски з великою кількістю матеріалів історичного та краєзнавчого змісту.
Прес-служба єпархії