Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.01.2009. КИЇВ. У Національній опері України відбулася традиційна святкова ялинка

З нагоди свята різдва Христового у Національній опері України імені Тараса Шевченка під патронатом Блаженнішого Митрополита Володимира відбулася традиційна святкова ялинка «Різдвяний Вертеп – 2009». Як і минулого року, організатором заходу виступив Синодальний відділ УПЦ у справах молоді за фінансової підтримки народного депутата України Андрія Деркача.
На святі також були присутні голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, єпископ Макарівський Іларій, секретар Предстоятеля УПЦ єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископ Васильківський Пантелеімон, секретар Київської Митрополії протоієрей Віталій Косовський.
Більше тисячі дітей із обласних притулків, багатодітних сімей, дитбудинків сімейного типа та малозабезпечених родин змогли побувати на справжньому святі, здобути заряд веселого настрою. Зокрема, перед початком вистави у вестебюлі Національної опери, діти отримали з рук Блаженнішого Митрополита Володимира плитки шоколаду, що були спеціально виготовлені до свята на замовлення Київської Митрополії. Цього разу свято відвідало чимало дітей київського духовенства та учнів недільних шкіл столиці.
Урочистий захід, своєю промовою, відкрив Предстоятель Української Православної Церкви, в якій, зокрема, привітав присутніх зі святом Різдва Христового та розповів про суть та значення цієї знаменної події в житті кожної людини.
«Бажаю, щоб кожний з вас, хто відвідав цей Різдвяний верпет, отримав від народженого Богонемовляти все необхідне для щастя та миру у душі», — сказав Архіпастир.
Після цього до присутніх звернувся голова синодального відділу з благодійності та соціального служіння УПЦ архідиякон Сергій Косовський. В своєму слові отець Сергій відмітив широку соціальну та благодіяльну діяльність Предстоятеля нашої Церкви.
Після цього Першосвятитель передав кошти, зібрані під час акції минулорічної «Свіча милосердя» для дитячих будинків та будинків пристарілих. Зокрема, з рук Владики Митрополита грошові чеки отримали представники наступних закладів: дитячі будинки сімейного типу в родинах священників у Дніпропетровській та Сумскій єпархіях, церковні будинки пристарілих у Чернігівській та Донецькій єпархіях, дом милосердя у місті Арциз Одесської єпархії.
Протягом свята гості також почули різдвяні колядки у виконанні відомих артистів і хорових колективів України, та отримали солодкі подарунки від Синодального відділу УПЦ у справах молоді.

orthodox.org.ua