Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.01.2009. КИЇВ. Зі святом Різдва Христового

В день Різдва Христового, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України відслужив Божествену Літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Його Блаженству співслужили архієпископи: Вишгородський Павел (намісник Києво-Печерської Лаври), Бориспільський Антоній (ректор Київських Духовних шкіл), єпископи: Макарівський Іларій, Переяслав-Хмельницький Олександр (секретар Предстоятеля УПЦ), Васильківський Пантелеімон та насельники обителі в священному сані.
Під час Божественної Літургії архієпископ Вишгородський Павел зачитав Різдвяне послання спочилого Патріарха Московського і всієї Русі Алексія II.
По закінченні читання Євангелія, Блаженніший Володимир звернувся до прихожан:
«Воплотившись, Начальник світу примирює те, що раніше було у ворожнечі. Господь є Примирителем, Який через прийняття нашої плоті, Своєю кров’ю примирив людину з Богом Отцем. Своїм пришестям Син Божий освятив заблудший світ променями істинного богопізнання. Він дарував відрадну істину, що всі люди є брати, члени єдиного благодатного тіла, котрих Отець Небесний зібрав у єдину Церкву, щоб усі ми через духовне спілкування явили себе дітьми Царства Божого, Царства правди і світу. У цьому заключається духовне значення світлого пришестя Сина Божого у наш земний світ».
Фото Максима Брусники